Tonsiller

Tre timmar på universitetsdjursjukhuset resulterade i att helgens kräkningar och andra halsljud visade sig bero på tonsillit och irriterad magslemhinna varpå Lycke ska få äta antibiotika och omeprazol. 17 dagars karens förutsatt att hon blir frisk. Hejdå tusenlappar, hejdå hoppklass i Västerås, förmodligen hejdå LK1 i Märsta.

Hon satte alltså igång under fredagen och har fortsatt under helgen att kräkas och låta, har inte fått behålla någon mat sen dess och väger nu bara 11 kg. Men hos veterinären var hon jättepigg (relativt sett) och har sen vi kommit hem både fått i sig tablett och ett par teskedar dietfoder vilket verkar få stanna kvar i magen.
Även om veterinären snabbt konstaterade tonsilliten (inflammerade tonsiller/halsmandlar) så ville hon röntga för att se att inget främmande föremål satt i buken. Lyckes andra röntgen, två år gammal. Inget föremål verkade finnas i magen men magsäckens lutning såg konstig ut vilket kan bero på en förminskad lever, så det blev blodprov och jag får vänta några dagar på resultat.
Jag tycker att hon haft uppseendeväckande många infektioner och tog upp det med veterinären men hon trodde inte att det skulle vara något konstig och det hoppas jag att det inte är. Hon lever ju ändå under ganska hårt smittryck så det kanske kan förklaras av det.

Bli frisk hjärtat!


Det var det fredagsmyset

Att Lycke svalde nästan allt sitt torrfoder som dagens träning erbjöd utan att tugga var nog inte hennes smartaste drag. Det, eller hästbajset och alla pinnar hon plockat ur pälsen på sig själv, verkar ha satt hennes mage i gungning. Vid elvatiden ikväll började hon svälja saliv och få kväljningar och därefter har hon kräkts och hetsätit gräs. Jag hann föra över ett antal tusen kronor från sparkontot utifall ett besök hos veterinären skulle bli aktuellt men sköterskan i telefonen lugnade mig och bad mig hålla koll på henne hemma istället.

Ett par timmar höll det på men nu har det lugnat sig och hon ligger nedanför mig med ena tassen på min fot. Då och då får hon "uppstötningar" men jag tror att det värsta är över.
Någon "uppvisning" på lillSkansen imorn känns inte längre aktuellt. Även om hon mår bättre så ska hon nog inte äta under förmiddagen och jag vill inte visa upp en hund som kräks upp gräs. Att hitta hundvakt innan klockan åtta imorgon bitti känns klurigt. Jag vågar inte lägga mig och sova ännu och vill helst slippa denna skoluppgift helt och hållet för imorgon.
Hoppas att ansvarig lärare och skansenpersonal har förståelse för att magen inte alltid vill vara med.

FredagsmysVäldigt lyckad fredagskväll med träning och promenad på klubben i sällskap av Malin och Ockra. Lycke var på sitt häftigaste humör trots grinigt väder och att hon främst belönades med torrfoder. Lydnadsmässigt började vi experimentera med rutan och hon sprang fort och lekte glatt. Jag har som strategi att lära henne att springa till en target bakom rutan och att kunna stanna henne i rutan på kommando. På promenaderna när hon springer lös stannar hon väldigt snyggt på kommando och jag tror att target bakom rutan och belöning för fart snarare än targetbeteende kommer att ge just fart, vilket känns bra att prioritera. Hon hade svårt för att springa ut om hon inte såg Malin lägga ut targeten innan men förhoppningen är att hon så småningom ska förstå kopplingen mellan konerna och placeringen av targeten. Hon gjorde dessutom en galet snygg inkallning då hon vände från bästa kompisen Ockra som susade förbi henne, att hon sen inte ville komma tillbaka lika gärna med pipboll kommer jag inte ihåg just nu.

Vi gick sedan vidare till agilityplanen och repeterade lite däck på small-höjd. I onsdags ville hon bara hoppa igenom ramen men idag hade hon bra sug till däcket och jag kunde höja till largehöjd utan probelm. Ja just det, Lycke har blivit mätt till 45, det vill säga large-storlek. Det stod en färdig bana framme och vi gjorde en egen variant på den med hopphinder, runda tunnlar, två framförbyten och ett avslutande däck (totalt ca 10 hinder) och den satte hon på en gång! Vi är anmälda till dubbel hoppklass i Västerås 6:e maj tillsammans med resten av deltagarna på tävlingskursen vi gick i vintras. Slalom har jag gett upp att hon ska hinna lära sig men om vi övar lång-hopp och platta tunnlar kanske vi kan försöka oss på en större del av banan i alla fall.

Efter träningen tog vi en promenad så att Lycke och Ockra fick leka av sig den sista energin.

Imorgon ska jag och Lycke till lill-Skansen tillsammans med andra veterinärstudenter för att  hålla föreläsningar för barnfamiljer. "En varg i koppel - livet med min hund" heter min, ska bli spännande!

GlattEn påskbild på mina favorithundar i hela världen får symbolisera denna bra dag!
Igår fick vi ställa in vår allmänlydnadskurs på grund av snöoväder. Idag skiner solen och vi ska på promenad med Uppsala Hundungdom nu och senare på första träningstillfället med nya agilitygruppen.
Ut i solen!

Vinteraktiviteter

Ett axplock av vad vi har pysslat med under senaste veckornas bloggtorka..
Nu ska vi fortsätta att ha lov!

RSS 2.0