Tonsiller

Tre timmar på universitetsdjursjukhuset resulterade i att helgens kräkningar och andra halsljud visade sig bero på tonsillit och irriterad magslemhinna varpå Lycke ska få äta antibiotika och omeprazol. 17 dagars karens förutsatt att hon blir frisk. Hejdå tusenlappar, hejdå hoppklass i Västerås, förmodligen hejdå LK1 i Märsta.

Hon satte alltså igång under fredagen och har fortsatt under helgen att kräkas och låta, har inte fått behålla någon mat sen dess och väger nu bara 11 kg. Men hos veterinären var hon jättepigg (relativt sett) och har sen vi kommit hem både fått i sig tablett och ett par teskedar dietfoder vilket verkar få stanna kvar i magen.
Även om veterinären snabbt konstaterade tonsilliten (inflammerade tonsiller/halsmandlar) så ville hon röntga för att se att inget främmande föremål satt i buken. Lyckes andra röntgen, två år gammal. Inget föremål verkade finnas i magen men magsäckens lutning såg konstig ut vilket kan bero på en förminskad lever, så det blev blodprov och jag får vänta några dagar på resultat.
Jag tycker att hon haft uppseendeväckande många infektioner och tog upp det med veterinären men hon trodde inte att det skulle vara något konstig och det hoppas jag att det inte är. Hon lever ju ändå under ganska hårt smittryck så det kanske kan förklaras av det.

Bli frisk hjärtat!


Kommentarer
Postat av: Hanna

usch så tråkigt! hoppas Lycke blir frisk snabbt och att hon ser till att hålla sig frisk efter det! :)

2012-04-25 @ 20:46:58
URL: http://athela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0