FredagsmysVäldigt lyckad fredagskväll med träning och promenad på klubben i sällskap av Malin och Ockra. Lycke var på sitt häftigaste humör trots grinigt väder och att hon främst belönades med torrfoder. Lydnadsmässigt började vi experimentera med rutan och hon sprang fort och lekte glatt. Jag har som strategi att lära henne att springa till en target bakom rutan och att kunna stanna henne i rutan på kommando. På promenaderna när hon springer lös stannar hon väldigt snyggt på kommando och jag tror att target bakom rutan och belöning för fart snarare än targetbeteende kommer att ge just fart, vilket känns bra att prioritera. Hon hade svårt för att springa ut om hon inte såg Malin lägga ut targeten innan men förhoppningen är att hon så småningom ska förstå kopplingen mellan konerna och placeringen av targeten. Hon gjorde dessutom en galet snygg inkallning då hon vände från bästa kompisen Ockra som susade förbi henne, att hon sen inte ville komma tillbaka lika gärna med pipboll kommer jag inte ihåg just nu.

Vi gick sedan vidare till agilityplanen och repeterade lite däck på small-höjd. I onsdags ville hon bara hoppa igenom ramen men idag hade hon bra sug till däcket och jag kunde höja till largehöjd utan probelm. Ja just det, Lycke har blivit mätt till 45, det vill säga large-storlek. Det stod en färdig bana framme och vi gjorde en egen variant på den med hopphinder, runda tunnlar, två framförbyten och ett avslutande däck (totalt ca 10 hinder) och den satte hon på en gång! Vi är anmälda till dubbel hoppklass i Västerås 6:e maj tillsammans med resten av deltagarna på tävlingskursen vi gick i vintras. Slalom har jag gett upp att hon ska hinna lära sig men om vi övar lång-hopp och platta tunnlar kanske vi kan försöka oss på en större del av banan i alla fall.

Efter träningen tog vi en promenad så att Lycke och Ockra fick leka av sig den sista energin.

Imorgon ska jag och Lycke till lill-Skansen tillsammans med andra veterinärstudenter för att  hålla föreläsningar för barnfamiljer. "En varg i koppel - livet med min hund" heter min, ska bli spännande!

Kommentarer
Postat av: Malin

Tack för en trevlig träning :D

2012-04-22 @ 00:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0