Sommarschema

Internetuppkopplingen här på mitt sommarboende (djurkliniken i Öjebyn) är sisådär. Det, samt att jag jobba 8-17 och ungefär 21-22 varje dag har gjort blogguppdateringen låg.

Här är i alla falll hur sommaren kommer att se ut i övrigt för mig och Lycke! Det fetstilta är vi anmälda till, resten är planer. Gulp, agilitydebut närmar sig!

7-8 juli Gällivare- agilitytävling, 3 lopp i hoppklass och 2 i agilityklass
13 juli Piteå- agilitytävling
14 juli Piteå- utställning öppenklass
15 juli Piteå- agilitytävling

2 augusti Piteå- Lydnadstävling, förhoppningsvis sista i klass 1
3-4 augusti Åbyn- Byske- agilitytävling
31 aug- 2 sep Högbo-Sandviken- tredagars hundutställning


Lydnad för matematiker

Jag är en ganska dålig förlorare. Oftast går det att döljas ganska väl och går över ganska fort men den här gången lär det ta ett lite längre tag.

Vi tävlade lydnadsklass 1 på Kiruna BHK idag och Lycke gick ett jättefint program men la sig på ställandet, igen. Jag bet ihop och vi körde klart. Efteråt tänkte jag i sedvanlig ordning (är ju rätt van vid att nolla ett moment per tävling); kan det räcka ändå? Erfarenheten av tidigare besvikelser då jag har insett att det går inte ihop när man tappar 30 poäng gjorde att jag snabbt räknade ihop för att inse att vi inte skulle få ihop till något förstapris den här gången heller. Lyckligtvis, tänkte jag då, var platsliggningen lagd efter de individuella programmen och eftersom det var snöblandat regn och dryga 6 grader i luften så tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att stå över platsliggningen.

När jag sedan sitter i bilen och gömmer mig för ovädret inser jag att jag har räknat fel. Vi hade ju haft chans på förstapris om jag hade lagt henne och fått en tia! Bedrövelse, sockerdricka i näsan och huggormar i magen räcker ungefär för att beskriva känslan som infann sig. 

120 poäng slutade vi på och jag försöker trösta mig med att hon kanske inte hade fått fullt på platsliggningen ändå, särskilt inte med tanke på det dåliga vädret och att matte var så besviken att hon inte ens kunde räkna. Dessutom var domaren ovanligt generös med poängen så ett förstapris kanske inte hade varit så välförtjänt ändå, men ett förstapris är ett förstapris, om man får det vill säga. Vi vann ju en rolig leksak på lottning och det var kul att tävla på min gamla hemmaplan och se lite bekanta ansikten så helt bortkastat var det ju inte.

När jag och Lycke är i elitklass minnsann, då ska de momenten tränas så noggrannt så att de etsas fast i ryggmärgen. Attityden hennes har inte varit fel på en enda tävling så där är hon väldigt jämn. Slutar vi nolla så blir hon landslagshund så småningom!;)

Nu ska jag återhämta mig och sedan fundera över hur det blir med framtida tävlingar. Det finns en hel del att jobba på, bland annat min attityd, jag måste kunna släppa om hon nollar ställandet så att jag inte gör dumma tabbar. LP känns allt mindre lockande men jag är inte i form för att göra upp framtidsplaner nu.

Förlåt finaste super-Lycke!

Andrapris i ettan


Äntligen har vi fått tävla!

Lydnadsklass 1 i Knivsta blev första tävlingen för året, självklart med förhoppningar om att ta det där sista förstapriset och få LP. Riktigt så bra gick det inte och vi fick åka hem med ett andrapris men efter att första besvikelsen hade släppt så kände jag mig riktigt nöjd med tävlingen ändå.

Senaste veckorna har vi tränat jättemycket på att Lycke ska kunna gå linförighet även när någon kommenderar och det har gett resultat! Fram till språngmarschen gick hon jättesnyggt, förutom att hon satte sig snett i ett par halter. Nästa guldkorn är hennes härliga attityd! Den här gången lyckades vi hitta snudd på perfet aktivitetsnivå, engagemanget hade kunnat vara bättre då hon tappade bort mig korta stunder men nu börjar jag i alla fall få en känsla för hur mycket hon behöver taggas igång under uppvärmningen (dvs inte lika mycket som jag tidigare trott).

I onsdags hade vi tävlingsmässig träning på UBK och vi körde bland annat ställande vilket hon helt hade glömt bort hur man gjorde och fortsatte bara gå fot eller la sig ner. Sen onsdag har vi alltså toktränat på ställande och läggande, även under uppvärmningen till träningen. Det är ju förstås inte optimalt att behöva panikträna just innan tävling och på tävlingen gjorde hon först ett snyggt hopp-stå men la sig ner när hon landade. Frustrerande! Det har hänt tidigare att ställandena börjar krångla innan tävling. Minnas teori är att jag ändrar något i mitt kommando eller liknande när jag vet att tväling närmar sig. Jag vet inte vad det kan vara men jag måste hitta någon ände att börja nysta i för när jag kom hem efter tävlingen igår kväll så efteranmälde jag mig till Kiruna BHK:s tävling på lördag nästa helg. Ställanden ska tränas fram till dess!

Resten av momenten såg ut så här:Platsliggning, betyg 10
Domarens kommentarer:
Mina kommentarer: Sedan platsliggningen i ettan förenklats en hel del var jag inte det minsta orolig. Lycke låg fint men vid uppsättandet studsade hon upp och satte sig snett en meter ifrån mig innan jag rättade till henne. Det ville visst domaren inte anmärka på.

Tandvisning, betyg 9
Domarens kommentarer: Reser sig 
Mina kommentarer: Nu när de har ändrat reglerna så att hunden ska sitta still kan man ju tro att jag inte ska ha något att klaga på längre.. Men av vad jag kan minnas så står det inget i reglerna om att domaren ska hälsa på föraren och att hunden ska sitta då också. Lycke satt faktiskt fint när domaren tittade på tänderna:p

Linförighet, betyg 8,5
Domarens kommentarer: Snett sättande, släpper ngt i position i språngmarsch
Mina kommentarer: Veckans träning har gett resultat, mer träning på halter och språngmarsch bara.

Läggande, betyg 8
Domarens kommentarer: Transport
Mina kommentarer: Hon började nosa på något

Inkallande, betyg 6
Domarens kommentarer: Två kommandon, snett sättande
Mina kommentarer: Lycke började titta på klass 3-hundarna och missade mitt första kommando. Hennes ingångar från fart är mer eller mindre bedrövliga, igår var det mer.

Ställande, betyg 0
Domarens kommentarer:
Mina kommentarer: Redan under framföringen tappade hon position helt och sedan la hon sig istället för att ställa sig. Sist vi tävlade i Knivsta nollade vi också ställandet på grund av att hon la sig ner, vad ska jag ta mig till?

Apportering, betyg 9,5
Domarens kommentarer: Släppandet
Mina kommentarer: Vadå? Jag är jättenöjd i alla fall, hade varit kvällens enda värdiga tia enligt mig.

Hopp över hinder, betyg 9
Domarens kommentarer: Snett sättande
Mina kommentarer: Jo tack.

Helhetsintryck, betyg 8,5
Domarens kommentarer:
Mina kommentarer: Inga domar-kommentarer på det men jag gissar att det för det mesta såg bra ut men att det brast vissa stunder. Lycke var glad och då är jag nöjd!

Totalt 147 poäng och andrapris. Jag är nöjd med att hon är med mig på planen, tycker det är roligt och har en hög lägsta nivå!

RSS 2.0