Guldklimp

Lycke var en lycklig terrier när hon fick vara med på tävlingsledarutbildningen i Knivsta igår. Att få se så mycket folk och hundar, träna lydnad och äta massor med snö var tydligen extremt uppskattat efter vinterns karens!
Vi fick tävlingsträna lydnadsklass 1 och nog kommer hon ihåg vad det går ut på, så bra att hon utförde momenten utan att vänta på kommando och så bra att hon hann leka i snön på väl valda ställen. Båda hade roligt på planen i alla fall och det var målet.

Dessvärre finns det folk som inte tar undan sina hundar när de står och nafsar mot en annan hund ansikte. Lycke visade vilken guldklimp hon är och stod bara lugnt och tittade på hunden som var uppe i ansiktet på henne, fullkomligt säker på att den må vara knäpp men hugger gör den inte och utan den minsta antydan till att svara tillbaka. Den här hunden ska jag vara rädd om!

På kvällen blev det Uppsala brukshundklubbs årsfest, mycket trevligt!

Några platser kvar

Det finns några platser kvar på min och Sara allmänlydnadskurs.

Eftersom kursen är vår examinationsuppgift är anmälningsavgiften extra låg och antalet instruktörer det dubbla! Så passa på att gå, vi är jättetaggade och ska förstås försöka hålla världens bästa allmänlydnadskurs:)

Fjärrkontroll

Satte mig och och testade ligg-stå-skiften med Lycke. Första godisnäven ville hon gärna flytta fram bakbenen lite, andra godisnäven började hon få till det och tredje filmade jag. För det första är det super att träna på randig matta. Hur jag fick henne att lägga sig utan att flytta framtassarna beror nog främst på hennes naturliga begåvning men kanske lite på att jag höll godishanden lågt och belönade några gånger när hon började vika sig bakåt innan hon väl landat (utebliven belöning en gång efter felaktigt läggande).

Ställanden från ligg har hon länge gjort med fin teknik självmant när jag säger "varsågod" vilket betyder att hon får bryta sin position i liggande och ta godis från min hand. I skiftena mellan stå-ligg-stå vill jag ha alla tassar stilla och att hunden ska gunga sig fram mellan positionerna och jag tror att vi kommer att komma långt bara genom att nöta detta eftersom hon naturligt utför rörelsen så med smarta belöningsplaceringar.

Till skillnad från de andra skiftena i fjärrdirigeringen (jag börjar träna de olika skiftena i par) vill jag här ha en lite lugnare känsla, med risken för långsammare rörelser. I ställandena från ligg tycker jag redan att hon har bra tempo och läggandena får gärna vara lite långsamma i alla fall till en början eftersom det uppenbarligen inte är den här tekniken hon själv skulle välja för att få läggandena så snabba som möjligt. En annan fara är att hon lägger sig så att hon blir för lång i kroppen så att hon därmed skulle få svårt att sätta sig upp på ett snärtigt sätt. Bäst att studera det ganska tidigt.

Skiftena på slutet ser ut som jag vill ha dem. I början får jag för mig att byta ut "varsågod" till "stå" vilket är dumt att av två anledningar; 1, kommandot ska inte vara "stå" 2, varför krångla när man filmar.Mina kommanoord för fjärren tänker jag mig ska vara:

Sitt från ligg: SITT
Ligg från sitt: LIGG
Sitt från stå: BACK
Stå från sitt: STOPP
Ligg från stå: FÄLL
Stå från ligg: VA

Handsignalerna måste jag träna mer på framför spegeln..

Wheaten- eliten

Äntligen har årslistorna för årets wheaten publicerats!
Roligast av allt är att se hur många duktiga och flitiga wheaten-ekipage det finns i Sverige, det gör gott för inspirationen.
Lycke hamnade på 16:e plats i årets allround-wheaten (för de som tävlar i flera grenar, för vår del med resultat från lydnad och utställning) och 9:e plats på årets lydnads-wheaten. Lydnadslistan visar vilken lydnads-släkt Lycke har med pappa Ossian som tog LP3 2011 på förstaplats, halvsyster Ronja som tog LP2 på andraplats och en annan Cameron-hund som också tagit LP2 på fjärde plats.

Grattis alla förare med wheatens, hoppas att det är fler som vill försöka skrapa ihop ännu mer poäng till 2012 års tävlingar! 

Från det ena till det andra

Igår hade jag en strålande dag.

För det första hade jag inga föreläsningar att gå på och fick sova några minuter extra. Under morgonen ringde telefonen och jag blev erbjuden ett till sommarjobb, ett som känns mycket bättre och som jag har tackat ja till! Efter att ha gått och oroat mig för om jag kommer att få chansen att jobba som djursjukvårdare i sommar och i sedvanlig ordning över om jag alls får någon sommarinkomst hade jag plötsligt två bra alternativ att välja mellan. Tidigare blev jag som sagt erbjuden fem veckor i Kiruna men ska nu istället jobba tio veckor på djurkliniken i Öjebyn (Piteå). Första impulsen var att tacka nej till Öjebyn direkt via mejl eftersom jag redan hade ett jobb och inte kände ork till att börja leta boende och så vidare. Till slut skrev jag ändå dit och bad dem ringa så fort som möjligt så att jag i alla fall kunde fråga. Det löste sig bättre än väntat och jag får bo i en lägenhet i samma byggnad som kliniken tillsammans med två andra studenter som också ska vikariera, utan hyra mot att vi tar kvällsrastningen med inneliggande patienter. Jag älskar Piteå under sommaren och ser fram emot att lära mig massor och hinna med mycket träning och tävling med Lycke.

Dagen fortsatte med att Lycke blev duschad och kammad. Mjuk som en fågelunge. Minna bjöd över mig på middag och en omgång Kinect sports, ja tack! Och när jag kom hem blev jag överraskande glad av en småsak.

Ett dygn och några timmar senare ligger jag vaken för tredje natten med kass sömn. Förkylningen som retats tidigare nätter bröt ut idag och jag är måttligt road. Jag hoppas att jag är tillräckligt pigg imorgon för att orka köpa nässprej och mat. När hostan slutar för hunden så börjar den för matte.


På gång

Vi är fortsatt isolerade (främst Lycke men sekundärt även jag) men jag börjar se ljusare på framtiden.

1. Hostan har börjat avta och Lycke gör vad som helst till och med för torrfoder.

2. Jag och Sara har gått utbildningen till ungdomsinstruktörer och har bara vår examinationsuppgift kvar; att hålla en allmänlydnadskurs. Vi är båda jättetaggade och har gjort vår grovplanering. Det kommer bli världens bästa allmänlydnadskurs, får vi bara deltagare så drar vi igång i slutet av februari.

3. I vår ska jag gå tävlingledarutbildning i lydnad vilket även det ska bli jättespännande.

4. Jag har fått jobb som djursjukvårdare i Kiruna i sommar. Som student är det en enorm lättnad att redan i början av februari få veta att man har någon slags inkomst säkrad. Det blir fem veckor så jag har gott om tid att göra annat också och kan börja planera för det tidigt. Jag har redan bokat upp helgerna de veckorna som jag ska jobba eftersom de sammanfaller med utställningar och agilitytävlingar i Gällivare och Piteå, en fördel med att bo i Kiruna är ju att jag kan sno mammas eller pappas bil.. Min kära syster tar studenten och som det ser ut kommer jag att hinna åka upp i tid för att fira henne! Det innebär också att jag kommer vara hemma när Kiruna BHK har dubbeltävling i lydnad, klass två redan i juni? Jag hoppas!


RSS 2.0