Flyt

En massa lyckad träning blev det av idag.

Stadga i stå gick mycket bättre hemma på gården, har även börjat träningen av sista delen i ställande-momentet, det vill säga att sätta sig från stå vid min sida.
På UBK har vi tränat stanna kvar från utgångsställning. Inga konstigheter men tidigare har vi bara tränat sitt-stanna när hon har suttit framför mig, hon fick även lite träning i att skilja på stanna-kommandot och fot-kommandot från samma position och det visade sig att hon faktiskt kan höra skillnad på ord och ord.
Vi nötte svängar, framförallt vänstersvängar.
Vi kedjade även ihop hela hopp-momentet och hon gjorde det galant flera gånger.
Vi gjorde en tävlingsmässig ingång på plan och momentet läggande under gång innan belöning, utmärkt.

Efter så lyckad lydnadsträning blev det även lite agilityträning. Däcket lärdes in och vi fick hjälp med att träna sista delen av gungan och sista gångerna stod hon glatt kvar när gungan rörde sig (bara några centimeter, men ändå).

Två "färdiga" lydnadsmoment känns bra. Om det ska fortsätta i den här farten så borde vi hinna färdigställa ett till under nästa vecka. Efter det är jag bortrest utan hund i fem dagar, därpå en dag för repetition och därefter träningstävling i lydnad. Att ha tre genomförbara moment till dess skulle kännas fint.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0