Kurs på gång!

Wie, vi ska få gå en valpagilitykurs på uppsalabrukshundklubb!
Den ska bland annat innehålla kontakt, följsamhet, hur man belönar rätt, targeting och inlärning av vissa hinder, anpassat för valpar. Jag tycker att den låter perfekt, jag har inte anmält oss till någon "riktig" valpkurs dels eftersom det är svårt att hitta valpkurser som använder sig av klickerträning (nog för att man alltid lär sig nåt ändå men har man bestämt sig för att träna på ett sätt så känns det bättre att köra på det fullt ut) men främst för att valpkurserna ofta innehåller en massa "onödigt". Hur man lär in t ex sitt och ligg känner jag att jag kan få till rätt bra själv plus att de brukar innehålla en hel del tråkigt som lagar om hundägande och sånt:P

Det jag däremot har velat ha hjälp med är; Kontakt och följsamhet trots andra hundar (vilket den här kursen verkar ge mycket av), socialisering med andra hundar och inkallning. Hon får ju träffa andra hundar då och då men jag har även anmält oss till valplekis; två träffar där valparna får umgås och sedan träna passivitet medans ägarna fikar, hoppas den blir av. Inkallningen känns som att den går bättre och vi kanske klarar det själva med hjälp av träningskompisar men annars har jag kollat in några specifika inkallningskurser.
På det viset kan jag pussla ihop min egen valpkurs med det jag vill att den ska innehålla. Härligt att bo på ett ställe med utbud!

PS. Lycke har även klarat av åskan väldigt bra i natt, till och med jag blev lite skakis när hela rummet lystes upp men hon brydde sig inte mer än att hon bytte sovplats någon gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0