Norrlands Guld 2011

I söndags var vi på SWTK-nords årliga rasspecial Norrlands Guld, i år på Piteå Brukshundklubb. Domare var Dodo Sandahl och totalt var det 66 st wheatens anmälda. På fredag eftermiddag åkte jag, Lycke och lillasyster Lina till mommo och moffas stuga i Rosvik och myste där på lördagen.

Vädret var strålande på utställningsdagen och i tikarnas juniorklass fick Lycke följande kritik:
Välbalanserad, feminim, fint huvud, mörka ögon, fina öron, tilltalande topline, hög svansansättning, utmärkt benstomme kropp för ålder, rör sig kontrollerat med utmärkt drive, välvisad

Lycke visade sig verkligen jättebra och av tre juniortikar placerades hon som etta med CK! Domaren höll öppen bedömning av de placerade hundarna och det hon hade att anmärka på Lycke var att pälsen måste utvecklas (så klart) men att hon var väldigt välbalanserad och så mycket lovande ut för dagen.

Att resa bort över helgen verkade ha tagit på Lyckes energi så hon låg mest och sov i sin bur eller uppbunden i skuggan några meter bort när vi satt vid ringen. Men varje gång det blev dags för uppvärmning blev hon snabbt pigg och kampade glatt med leksaker och mina stackars underarmar. Helt perfekt installerad ON/OFF-knapp med andra ord.

När det blev dags för bästa tik tackades vi av med en gång så jag gick och bytte koppel och tänkte att hon var klar för dagen. Men då skulle de ju ha BIS-junior också så det var bara att få igång Lycke igen vilket gick bra men det märktes att hon var väldigt trött. På väg in i ringen studsade hon över ringbandet, när vi skulle springa fram-och-tillbaka så sprang hon med siktet helt inställt på pris-fodersäckarna. Hon fick tillslut nöja sig med att bli BIM-junior efter en hanhund som placerats som tredje bästa hanhund. På väg ut ur ringen fortsatte hon att charma när hon visade sin glädje över att ha vunnit 15 kg foder.

Det var en jättetrevlig utställning och jag är så klart väldigt nöjd med resultatet. Med mig under dagen hade jag bäste assisteneten Lina och bästa supportrarna Frida, Lena , Uffe och Nelson. Lycke är så kul at ställa och att ha med sig och jag hoppas att henes päls skyndar på sig lite så kanske det blir ännu roligare:)


Lycke tar ut stegen mot prisbordet..


BIS-junior Lakkas Imperatore Rosso
BIM-junior Cameron Lapsang

Kommentarer
Postat av: Hanna

Grattis till ert fina resultat på rasspecialen! :)

2011-07-20 @ 21:36:21
URL: http://athela.se
Postat av: Wheaten Barbro

Grattis till resultatet på Norrlands Guld.

2011-07-21 @ 19:35:03
URL: http://wheatenbarbrosblogg.blogspot.com/
Postat av: Wheaten Barbro

Grattis till fina resultatet på Norrlands Guld

2011-07-21 @ 19:37:40
URL: http://wheatenbarbrosblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0