Valpagility

Idag är det tisdag och det betyder valpagilitykurs på UBK. Första träffen gick ju inte så bra eftersom Lycke fick kräkningar men idag var hon fit for fight för träff 2 av 5.

Vi började med samling och lite genomgång i klubbstugan. Lycke blev smått hysterisk när hon inte fick fortsätta leka med sin rasfrände men lugnade sig efter ett antal belöningar av lugnt beteende och låg riktigt lugnt i famnen ett tag. Stundvis höll hon ändå på att pipa och jag inser att hon behöver mycket mer passivitetsträning och miljöträning bland andra hundar. Det får vi träna på redan imorgon då vi ska på valplekis på Hundens Hus Uppsala och träna socialisering och passivitet.

Utomhus så byggde vi vidare på övningen från första kurstillfället; att springa till godisskål. Vi började med att skicka hunden rakt på skålen några gånger, därefter några pass där hunden fick springa mellan två hinderstöd för att nå skålen och på slutet genom en tunnel. Varje pass fick Lycke sticka till skålen ca 4 gånger och däremellan sitta uppkopplad medan jag hjälpte det ekipage som vi delats in i par med. Det gick förånansvärt bra att ha henne uppkopplad, hon pep och skuttade ibland men långa stunder satt hon och bara tittade. Försökte hinna med att belöna henne då. Under själva träningen var hon supertaggad på godiset och stack direkt till det utan en tanke på att sticka till de andra hundarna och utan att tveka trots att hon var tvungen att springa mellan hinderstöd eller genom en tunnel. Hon verkar inte heller ha några problem med blött väder eller mörker, lamporna släcktes precis innan hon skulle igenom tunneln.

En blanding av plättar, köttbullar och frolic var vad som erbjöds och hon var riktigt taggad hela tiden. Hon tar mycket spontankontakt och jag börjar se tendenser till att hon förstår att det är exra lönsamt att ta kontakt när det händer något extra spännande, som att en annan valp skuttar förbi. Att belöningen uppskattas syns när jag gräver i fickan, för då står token och studsar upp och ner bredvid mig.

Med andra ord är jag mycket nöjd och Lycke mycket trött.
Tack för idag:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0